Rust, ontspanning en herstel met yoga

Yoga lessen

Yogastijl: Rust, ontspanning en herstel met Yoga

Niveau (fysiek): beginners, gevorderden

Voor wie: herstel en ontspanning van belang is

Lesdagen: zie rooster

Docente: Maaike

In je kracht komen door zachtheid; zachte yoga-oefeningen waarbij je je wilskracht zoveel mogelijk loslaat en zo min mogelijk probeert ‘te doen’. Meer in contact zijn met je lichaam, onderzoeken vanuit nieuwsgierigheid en met open aandacht.

Vaak ben je je er niet (meer) van bewust dat je voortdurend gespannen bent. Je bent niet anders gewend dan dat je lichaam wat stijf voelt en dat je maagpijn, hoofdpijn of rugklachten hebt. Vaak accepteer je dat je slecht slaapt en daardoor vaak moe bent. Men zegt dan misschien; ‘ga maar eens lekker ontspannen’. Ontspannen wordt vaak gezien als iets dat prettig en eenvoudig is, maar ontspannen kan best ingewikkeld zijn en kan zelfs nog meer spanning oproepen.

Denk niet dat je ‘alleen maar ligt’ in deze les. Het lichaam zal in beweging worden gezet om zo de energie, die zich vast heeft gezet in je lichaam vrij te maken waardoor de energie weer kan gaan stromen.
In de yogales ‘Rust, ontspanning en herstel’ is er iedere week aandacht voor het jezelf voeden met rust en ruimte door yoga-oefeningen, meditatie, ontspanningsoefeningen, mindfulness en hartcoherentie.