Fit na de bevalling

Yoga lessen

Yogastijl: Fit na de bevalling

Niveau (fysiek): geschikt voor pas bevallen vrouwen (vanaf 8 weken na de bevalling)

Voor wie: pas is bevallen; centraal staat bewegen gericht op herstel en balans

Lesdagen: zie onder voor actuele lesblok data

Docent: Maaike

Na de zwangerschap en de bevalling heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen.  Je lichaam is veranderd, je dagen en nachten zijn anders, je gezin is op zoek naar een nieuwe balans. Je beleeft waardevolle momenten waarop je volop geniet en er zijn misschien momenten dat het best lastig is om de balans te vinden in je nieuwe leven.

Het les – blok ‘Fit na de bevalling met Yoga’, is speciaal voor vrouwen die recentelijk een kindje hebben gekregen en graag op een verantwoorde manier weer willen gaan bewegen. Waarbij in de zwangerschapsyoga de nadruk ligt op ontspanning en ruimte creëren in het bekken gaat nu aandacht naar het ‘bundelen’ van dit gebied. 6 praktische lessen met aandacht voor voedingshoudingen en til-technieken en ruimte om moederschapservaringen te delen. Naast dit praktische gedeelte is er zeker ook ruimte om de aandacht naar binnen te keren, te vertragen en te ontspannen. Het is heerlijk om op een vast tijdstip in de week een rustmoment te hebben voor jezelf. Je kunt beginnen (afhankelijk van je herstel) vanaf 8 weken na je bevalling

Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga, de lessen zijn erg toegankelijk en met “beide voeten op de grond”.

In het lesblok ‘Fit na de bevalling met Yoga is er aandacht voor:

  • Contact maken met je lichaam
  • Adem
  • Mindfulness
  • Spierversterkende oefeningen – stabiliserende spieren rondom bekken
  • Lichaamshouding
  • Versterken van de bekkenbodem
  • Houdingen die het lichaam soepel en sterk maken
  • Ontspanning en herstel
  • Vind je ritme – ruimte voor delen van ervaringen (bevalling – nieuw leven met kindje en…)
  • Tips en oefeningen die helpen hoe je het beste kunt bukken, tillen, je kindje kunt dragen, je kindje kunt voeden

 

Het lesblok ‘Fit na de bevalling met Yoga’ wordt gegeven door gecertificeerd yogadocente Maaike Verstraaten. Het blok bestaat uit 6 lessen van 1 uur en een kwartier en wordt iedere dinsdagavond gegeven van 19.00 – 20.15 uur.

De eerste les van het blok betreft een proefles van € 13,-. Als je besluit het hele blok te volgen dan wordt deze proefles verrekend. Je betaalt dan € 80,- i.p.v.  € 93,-. Wanneer het lesblok is afgerond ontvang je ook nog een gratis proefles t.w.v  € 13,- van Het Yoga Huis, deze proefles kun je gebruiken voor een les naar keuze op het reguliere lesrooster.

Het lesblok ‘Fit na de bevalling met Yoga’ koop je via ons online lesrooster. Indien het niet mogelijk is het bedrag in één keer te betalen, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden: contact@hetyogahuis.com

Data 2019:

Blok: 26 maart, 2 – 9 – 16 –  23 en 30 april