Wij zijn online!

Vertel mij meer! Lesrooster

 

Vroeg uit de veren voor Dauw Yoga | 30 mei

Hemelvaartsdag fris beginnen met dauwyoga?!

Op donderdag 30 mei is het Hemelvaartsdag, de dag dat het in Nederland de gewoonte is om vroeg op te staan om te genieten van de dauw op de velden. In de negentiende eeuw dacht men dat de dauw op het gras een zuiverende werking had, maar het gebruik van ‘dauwtrappen’ als viering zou zijn oorsprong hebben om de heropleving van de natuur te eren. Je kan gaan dauwtrappen, fietsend of lopend en nu zelfs in Het Yoga Huis Doetinchem een dauw yoga les volgen!

Deze yogales, Lu Jong en mindfulness, start om 07.45 uur en staat in het teken van zonsopgang en de tijd erna. Lu Jong komt voort uit het Tibetaans Boeddhisme, tantrayana en is aangevuld met kennis uit de Tibetaanse geneeskunde. Het doel van deze bewegingen is de verbetering en het behoud van onze gezondheid. De vijf elementen ruimte, aarde, wind, vuur en water maken deel uit van de wereld van de vorm en dus ook op ons lichaam, zij hebben invloed op onze gedachten, energie en ademhaling. De vijf elementenoefeningen zijn de basis van deze les.

De tijd dat het ruimte element dominant is in de lucht en onze lichaamskanalen meer geopend zijn blijkt het meest heilzaam voor de praktijk van Lu Jong. Dit komt omdat onze adem op natuurlijke wijze het diepst is gedurende de tijd van het ruimte element. Het dringt door tot diep in het lichaam en de vijf elementen zijn dan meer in balans.

De les wordt gestart met neerbuigingen, een zeer populaire en heilige methode in Tibet, het fysiek lichaam en vooral het hart worden hierdoor versterkt. Hierna worden de vijf elementen en mindfulness oefeningen gedaan. Mindfulness kent zijn oorsprong in het boeddhisme, de technieken die tijdens deze les worden toegepast zijn meer terug te brengen naar de traditionele bewustzijnsoefeningen.

Te volgen met je abonnement, jaarkaart of met een Losse les.

Reserveer je plek hier:

https://www.momoyoga.nl/hetyogahuis/lesson/2692500/special-dauw-yoga-lu-jong-yoga-les