Wij sluiten voorlopig de deuren en gaan online!

Vertel mij meer! Lesrooster

 

Vraag en Antwoord

Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor actieve en minder actieve lessen.

Wil je graag een actieve les? Dan kun je een Hatha Intensief, Vinyasa Yoga les proberen. Wil je rustiger beginnen dan heb je de volgende opties: Hatha Yoga, Aplomb Yoga.

Een andere vorm is Yin Yoga. Deze les is rustig qua opbouw en houdingen maar kan ook intensief zijn doordat je langer in de houding blijft. Ook de Yoga & Meditatie is een rustige les.

Je kunt zelf lessen boeken via het lesrooster op onze site. Ga dan naar inschrijven. Zodra je bent ingeschreven, kun je lessen boeken en online betalen. Als je een foutmelding krijgt, probeer het dan via  www.momoyoga.com/het-yoga-huis-doetinchem

Je kunt kiezen uit strippenkaarten of losse lessen.

Klik hier voor de tarieven.

Je schrijft je bij Het Yoga Huis online in voor een les. Dit doe je door je aan te melden via het lesrooster op onze site. Je moet je eenmalig inschrijven en een account aanmaken. Daarna kies je een product (strippenkaart of een losse les) en boek je de les naar keuze. De betaling gaat via Ideal.

Als je een foutmelding krijgt, probeer het dan via  www.momoyoga.com/het-yoga-huis-doetinchem

Zet het online boekingsprogramma ook op je smartphone. Dit gaat via de gratis App van Momoyoga die je kunt vinden in de Appstore.

Stel je hebt je opgegeven voor een les en er komt wat tussen. Het is dan mogelijk om je nog uit te schrijven voor de les. Dit doe je door in te loggen op je account en door op de knop ‘uitschrijven’ te klikken.

Maar let op: Je kunt dit doen tot 7 uur voordat de les begint. Dus stel dat je je hebt ingeschreven voor de les van 19.00 uur, dan moet je je voor 12.00 uur afmelden. Dan blijft je tegoed bewaard en kun je die op een ander moment weer inplannen. Ben je te laat met afmelden, dan vervalt je tegoed.

Let op: voor workshops en retreats gelden andere annuleringsvoorwaarden. Je kunt deze teruglezen in onze algemene voorwaarden.

Je kunt je inschrijven voor de wachtlijst. Mocht er een plekje vrijkomen dan krijg je vanzelf een mailtje (check je SPAM/ongewenste folder) en kun je alsnog meedoen aan de les.

Als je specifieke klachten of lichamelijke beperkingen hebt, bespreek ze dan met je docent. Denk aan hoge bloeddruk, nek- en rugklachten, hypermobiliteit. In geval van twijfel: overleg met je huisarts, specialist of therapeut over deelname aan de lessen. Doe het rustig tijdens je menstruatie en vermijd omgekeerde houdingen. Vertel het je docent als je zwanger bent.

Als cursist neem je op eigen verantwoording deel aan de lessen. Het Yoga Huis en de docenten die les geven in Het Yoga Huis aanvaardt/aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel van cursisten die hen tijdens de lessen of in verband daarmee, overkomen of voor het zoekraken van eigendommen.

In Het Yoga Huis zijn matjes aanwezig als je een les komt doen. Als je besluit om door te gaan met de les moet je zelf een matje aanschaffen. Je kunt bij Het Yoga Huis een mat aanschaffen. Voor de eindontspanning is het fijn om iets warms aan te trekken zoals trui en/of sokken zodat je niet afkoelt als je ligt.

(water) drinken doe je ruimschoots voor de les én erna. Niet tijdens de les. Dit haalt je uit je concentratie.

Trek kleding aan die niet knelt en waarin je je gemakkelijk kunt bewegen. Een sportbroek en shirt zijn prima. Zorg voor schone kleding en een schoon lichaam. Draag liever geen parfum, dat is beter voor je ademhaling en fijner voor de andere cursisten.Yoga doe je op je blote voeten, schoenen zijn dus niet nodig.

De studio is 15 minuten voor de les open. Je bent dan van harte welkom om je in stilte voor te bereiden op de les. De lessen beginnen stipt op tijd. Zorg dus dat je op tijd bent zodat de les in rust en op tijd kan beginnen. Tijdens de lessen is de buitendeur op slot, je kunt dus niet later aanhaken op een les.

Er is een kleedkamer in Het Yoga Huis. Daar kun je schoenen, jassen en tassen achterlaten.
De deur van de studio gaat op slot als iedereen binnen is.

Je kunt beter niet of niet veel eten vlak voor of nadat je yoga hebt gedaan, dat is beter voor de spijsvertering. Drink voor de les of na de les, maar liever niet tijdens de les. Dat verstoort het energetisch proces in je lichaam en leidt af.

Schakel je telefoon uit voordat je de les in komt. Respecteer de stilte, dat is ook beter voor je innerlijke rust en die van de andere cursisten.

Zorg voor schone kleding en een schoon lichaam. Draag liever geen parfum, dat is beter voor je ademhaling en fijner voor de andere cursisten.

Leuk idee! Het kan uiteraard. Je kunt een kadobon bij ons in de studio ophalen. Wij zorgen dan dat deze leuk ingepakt is en klaar is om weg te geven. Een kadobon kost € 13,-

 

Gefeliciteerd! Met de kadobon kun je gratis een les naar keuze in Het Yoga Huis volgen. Je hebt de keuze uit alle lessen die in het lesrooster staan. Het is een mooie gelegenheid om kennis te maken met verschillende soorten yoga. Als je een kadobon hebt gekregen maak dan een account aan via het lesrooster van Het Yoga Huis en stuur dan een mail naar maaike@hetyogahuis.com. Dan wordt er een les aan je account gekoppeld en kun je zelf de les online inplannen.

Door yoga te doen word je soepeler, verbetert je conditie en voel je je vitaler. Je hoeft de oefeningen niet perfect uit te voeren of je best te doen in een voor jou onmogelijke houding te komen. Want uiteindelijk telt niet het eindresultaat maar de weg ernaar toe. Dus luister goed naar jezelf. Heb geduld en wees je bewust van je eigen kunnen.

Door yoga te doen geef je jezelf de mogelijk om jezelf beter te leren kennen. Je leert je lichamelijke en mentale grenzen (her)kennen en accepteren en misschien kun je ze na een tijdje wel verleggen. Als je je lichaam beter leert kennen, kun je er ook beter naar luisteren. Je kunt dan ook gemakkelijker in contact blijven met je zelf. Je kunt tijdens een les verschillende emoties ervaren zoals blijdschap, boosheid of verdriet. Laat je er niet door meeslepen maar observeer je emoties en blijf ademen!

Load More


Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via contact@hetyogahuis.com