Wij zijn online!

Vertel mij meer! Lesrooster

 

Maaike Verstraaten

“Door een acute hernia, een operatie en maandenlange behandelingen door een fysiotherapeut, die op den duur niet meer bijdroegen aan een goed herstel, vond ik dat het zo niet langer meer kon. Met een behoorlijke gereserveerdheid ben ik begonnen met yoga, dit is nu zo’n 10 jaar geleden. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet gelijk enthousiast was. Ik ging altijd knallend door het leven, het gaspedaal was áltijd ingedrukt. Naast mijn drukke baan rende ik op de zondagen als een idioot met een boomstam op mijn schouder en duwde traktor-banden omver tijdens de pittige bootcamp-lessen die ik volgde. De yogalessen waren compleet het tegenovergestelde van hoe ik mijn leven leidde. Ik weet nog goed, dat ik met mezelf afsprak om yoga een kans te geven en besloot een lesblok van 10 lessen te volgen. Er volgden nog heel veel lesblokken daarna.

In 2015 ben ik begonnen aan de yogadocenten-opleiding  Amitabha, door Maartje van Hooft, een 4 jarige opleiding Yoga & Aplomb. In 2019 heb ik de opleiding met een diploma afgerond, deze 4 jaren hebben mijn leven enorm verrijkt. Iemand zei laatst tegen mij; ‘jij bent yoga gaan doen om te kunnen gronden’ en zo had ik er eigenlijk nog nooit naar gekeken, maar ik denk dat dat waar is.

Yoga is voor mij meer dan alleen oefeningen doen op een mat; yoga gaat voor mij over hoe je in het leven staat, hoe je omgaat met de mensen om je heen, hoe je omgaat met je lichaam. Yoga is adem, verbinding met jezelf met een open blik het leven in kijken. Yoga is bewegen vanuit ontspanning zonder te hoeven ‘duwen en trekken’ om in een houding te komen; je lichaam de tijd geven om zich te ‘zetten’. Yoga is geen kunstje, het is voelen, met open aandacht aanwezig blijven en meebewegen met wat er is.  Ik wil mijn cursisten laten voelen dat je geen ingewikkelde yoga-houdingen hoeft te doen om een grote impact op lichaam en geest te ervaren”.

Ik had niet kunnen bedenken dat yoga me zo dicht bij mezelf zou brengen, wat overigens niet altijd een feestje is, kan ik je zeggen. Het maakt me wel ontzettend nieuwsgierig en ik ben er dankbaar voor dat ik ‘iets’ heb gevonden waarvan ik niet wist dat ik het zocht. Ik hoop dat ik de nieuwsgierigheid altijd zal blijven houden, er is nog zoveel te ervaren en te leren.