Wij zijn online!

Vertel mij meer! Lesrooster

 

Lotte van Ast

Ik ben Lotte en jaren geleden is voor mij de yogareis begonnen. Al snel merkte ik dat de kracht van yoga niet alleen

in het doen van asana’s (houdingen) zit, maar dat de kracht van yoga voor mij juist zit in het toepassen van yoga wanneer ik van mijn mat af ben.

Het achtvoudig yogapad, gebaseerd op de Yoga Sutra’s van Patanjali, helpt mij om yoga te ervaren wanneer ik niet op mijn mat sta. Op de mat gebruik ik actieve flows vanuit de Yang yoga, waarbij de focus op een gelijkmatige (Ujjayi-)adem ligt, om mijn hoofd rustig te krijgen. Buiten de mat om helpt het achtvoudig yogapad mij om mijn hoofd rustig te houden.

Een passend en veelzeggend citaat van Patanjali is dan ook:

‘Yoga is calming the fluctuations of the mind’.

Na jarenlang veel Power-, Ashtanga- en Vinyasa yoga te hebben beoefend, kwam het moment dat ik de behoefte voelde om mijn passie voor yoga over te gaan brengen op anderen. Vanuit de Yang yoga wil ik jullie laten ervaren dat een actieve flow van asana’s, gekoppeld aan de focus op een gelijkmatige (Ujjayi-)adem, kan leiden tot het tot rust krijgen van het hoofd. Tijdens de lessen besteed ik naast de asana’s tevens aandacht aan het achtvoudig yogapad en de yogafilosofie, zodat ook jullie de kracht van yoga kunnen gaan ervaren wanneer je niet op de mat staat.

Van cursist binnen Het Yoga Huis, heb ik mij nu met veel enthousiasme ontwikkeld tot docent binnen Het Yoga Huis. Ik hoop jullie snel te kunnen ontmoeten, zodat ik mijn passie voor yoga ook op jullie kan over brengen.