Wij zijn online!

Vertel mij meer! Lesrooster

 

Julie Cornelissen

Yoga met Julie

Mijn naam is Julie en ik hou van yoga!

Yoga is heerlijk, ontspannend, krachtig, openend, soms pittig en thuiskomen bij mijzelf.

Yoga voor mij

Voor mij is yoga een way of life, het gaat verder zodra ik van de mat afstap. Yoga is zo veel meer dan alleen de houdingen. Het is een moment van observeren hoe het met mij gaat, zonder oordeel, zonder daar iets van te vinden. Een moment van in contact zijn met mijn lijf.

Best een uitdaging voor de denker in mij, met een sterke neiging tot piekeren. Yoga heeft mij geholpen om in te zien hoe sterk in ben en dat ik niet onzeker over mijzelf hoef te zijn. Naast het ervaren van deze kracht brengt het mij ook in contact met het zachte stuk in mijzelf.

Ik ben niet veranderd, de manier waarop ik naar mijzelf kijk is veranderd. Ik vertrouw in mijzelf.

Ik deel graag van dat wat ik heb geleerd, en nog steeds leer, op mijn yogapad. Yoga heeft mij enorm geholpen bij zelfacceptatie en liefdevol naar mijzelf toe zijn. Ik gun dit iedereen.

Mijn yogapad als docent

September 2016 ben ik gestart bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Hier leerde ik de basis van Hatha Yoga. De yogahoudingen, didactische vaardigheden, adem, meditatie en chakrafilosofie Inmiddels heb ik hier drie basisjaren afgerond, wat gelijk staat aan 300 uur docentenopleiding.

Ik zocht wat meer tools om yoga toegankelijk te maken voor verschillen lichaamstypes. Ik volgde in 2018 het online het Curvy Yoga Certification programma. Omdat ik zelf beweeg vanuit een voller lijf weet ik uit ervaring dat het soms even zoeken is voordat je een versie van een houding vindt die past bij jouw lijf, op dat moment. En dat kan elk moment weer anders zijn. Ik geloof sterk in meer lichaamsdiversiteit in het yogalandschap, zowel in cursisten als in docenten. Yoga is voor iedereen.

Sinds 2018 geef ik met plezier en toewijding yogalessen bij Het Yogahuis in Doetinchem. Ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring te delen. Tegelijkertijd ben ik de cursisten dankbaar omdat ze mij ook wat leren over mijzelf en mijn rol als yogadocent.

In 2019 heb ik een uitstapje gemaakt naar de Yin Yoga bij Esther Scheen van Pure Energy Yoga. Ik maakte verder kennis met Yin Yoga, TCM (traditionele Chinese medicijnleer), meridianen, meditatie en faschia!

Het mooie van een yogapad is dat het nooit klaar is, de komende tijd ga ik mij meer verdiepen in Yin en Myofascial release, adem en Pranayama, Stoelyoga en wie weet waar mijn pad mij nog brengt.

Lees meer over Julie op www.yogametjulie.nl