N.O. Woollies

In Het Yoga Huis zijn overal kleurige doeken en dekens van N.O. Woollies te vinden. Waar komen deze kleedjes eigenlijk vandaan?  Zusjes Mariska en Rianne zijn de initiatiefnemers van N.O. Woollies.  De liefde voor Nepalese textiel is ontstaan tijdens de reizen die Mariska maakte naar Nepal. Ze bracht omslagdoeken mee voor haar familie en natuurlijk ook voor vrienden. Iedereen raakte al gauw verknocht aan de fijne doeken en er kwam steeds meer vraag naar. En zo ontstond het idee om N.O. Woollies op te richten en Nepalees textiel te gaan importeren. N.O. staat dan ook voor: Nepalese Original.  En al zijn ze bijzonder warm en behaaglijk, de Woollies zijn niet van wol gemaakt, zoals de naam mag vermoeden…  Nee ( N.O. ) ze zijn gemaakt van acryl en katoen en daardoor heel goed wasbaar en gegarandeerd jarenlang mooi!

gedraaidimg_1730

Missie

Het is de missie van N.O. Woollies om heel Nederland (en eigenlijk ook de rest van de wereld 😉 kennis te laten maken met deze heerlijke sjaals, doeken en dekens uit Nepal.

img_1082img_0645_sh_46_shopimg_1176_bl_80_shop

Eerlijke handel

Eerlijk is eerlijk, wij zouden graag de wereld een stukje beter maken. Eerlijke handel staat daarom hoog in het vaandel bij N.O. Woollies. Goede prijzen voor iedereen. Goede werkomstandigheden voor iedereen en uiteraard geen kinderarbeid. Daarom kopen wij rechtstreeks in bij een lokale partij die zeer betrokken is om de lokale Nepalese economie te stimuleren.  Onze contactpersoon in Nepal Kathmandu is Yasmin, een Hollandse dame die getrouwd is met een Nepalees. Het beste van 2 werelden voor wat betreft de inkoop dus! Yasmin weet de weg als een “local” in Kathmandu en mede daardoor kunnen wij snel schakelen. Zo hebben wij iedere keer weer een modieus actueel aanbod!

img_1955img_1985