FAQ

Q?

Welke soort yoga is het beste voor mij?

A.

Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor actieve en minder actieve lessen.

Wil je graag een actieve les? Dan kun je een Power Vinyasa,  Vinyasa of Hatha Yoga les proberen. Of vraag bij Rianne naar de mogelijkheden voor Ashtanga Yoga.

Wil je rustiger beginnen dan heb je de volgende opties: Stoel YogaHatha Yoga,  Slow down Yoga, Yoga Spirit, Lu Jong, Yoga & Meditatie.

Een andere vorm is Yin Yoga. Deze les is rustig qua opbouw en houdingen maar kan ook intensief zijn doordat je langer in de houding blijft. Ook de Yoga & Meditatie is een rustige les.

Je kunt zelf lessen boeken via de site www.hetyogahuis.com/lesrooster. Ga dan naar inschrijven. Zodra je bent ingeschreven, kun je lessen boeken en online betalen. Als je een foutmelding krijgt, probeer het dan via www.momoyoga.nl/hetyogahuis.

Q?

Wat kost een yogales?

A.

Er zijn diverse mogelijkheden. Je kunt kiezen uit losse lessen, abonnementen, een strippenkaart (alleen voor zwangerschapsyoga). Speciaal voor nieuwe leden hebben we een kenninsmakingskaart Leer ons Kennen waarmee je een maand lang voordelig yoga kan uitproberen.

Klik hier voor de tarieven.

Q?

Hoe schrijf ik me in voor een les?

A.

Je schrijft je bij Het Yoga Huis online in voor een les. Dit doe je door je aan te melden via het lesrooster op onze site. Je moet je eenmalig inschrijven en een account aanmaken. Daarna kies je voor een strippenkaart (of een losse les) en boek je de les naar keuze. De betaling gaat via Ideal.

Als je een foutmelding krijgt, probeer het dan via www.momoyoga.nl/hetyogahuis.

Zet het online boekingsprogramma ook op je smartphone. Dit gaat via de gratis App van Momoyoga die je kunt vinden in de Appstore.

Q?

Hoe werkt het abonnement/strippenkaart?

A.

Je hebt bij Het Yoga Huis de keuze uit twee abonnementen. Als je kiest voor een abonnement ga je een verbinding aan met Het Yoga Huis voor tenminste drie maanden. Daarna is je abonnement per maand opzegbaar.

De eerste maandbetaling verloopt via Ideal, net als bij de strippenkaarten. Vervolgens krijg je van Het Yoga Huis een link toegestuurd waarmee je de vervolgbetalingen in orde kunt maken. Dit gaat maandelijks via automatische incasso.

Na de eerste drie maanden is het abonnement maandelijks opzegbaar; per email aan info@hetyogahuis.com en minimaal 14 dagen voor de datum van incasso (=inschrijfdatum). Zonder opzegging worden abonnementen automatisch maandelijks verlengd.

Als je kiest voor het abonnement Tijd voor Jezelf dan ontvang je elke maand (gerekend vanaf inschrijfdatum) een tegoed van 5 lessen die je zelf kunt inplannen via het lesrooster. Als je lessen in deze maand niet allemaal gebruikt dan vervallen deze tegoedjes; je kunt ze niet meenemen naar de volgende maand.

Als je inlogt op je account kun je precies zien welke lessen je hebt gevolgd, voor welke lessen je je hebt ingeschreven en hoeveel tegoedjes je nog hebt.

Als je je abonnement stopzet en later weer wilt beginnen, dan begin je opnieuw met een verbinding van 3 maanden.

 

Strippenkaart

Voor de lessen Zwangerschapsyoga is er een strippenkaart beschikbaar. Een strippenkaart bevat een aantal lessen die een bepaalde periode geldig zijn. De strippenkaart voor Zwangerschapsyoga bevat 10 lessen die je binnen 3 maanden kunt inzetten voor de lessen zwangerschapsyoga.

Na drie maanden vervallen de lessen op je kaart en kun je ze niet meer gebruiken. Je kunt je tegoed zien door in te loggen op je account. Daar kun je precies zien naar welke lessen je bent geweest en hoeveel lessen je hebt ingepland en hoeveel lessen je nog kunt inplannen.

Je kunt de lessen van deze strippenkaart niet gebruiken voor workshops en specials.

Q?

Hoe annuleer ik een les waarvoor ik me heb opgegeven?

A.

Stel je hebt je opgegeven voor een les en er komt wat tussen. Het is dan mogelijk om je nog uit te schrijven voor de les. Dit doe je door in te loggen op je account en door op de knop ‘uitschrijven’ te klikken.

Maar let op: Je kunt dit doen tot 2 uur voordat de les begint. Dus stel dat je je hebt ingeschreven voor de les van 19.00 uur, dan moet je je voor 17.00 uur afmelden. Dan blijft je tegoed bewaard en kun je die op een ander moment weer inplannen. Ben je te laat met afmelden, dan vervalt je tegoed.

 

Let op: voor workshops en retreats gelden andere annuleringsvoorwaarden. Je kunt deze teruglezen in onze algemene voorwaarden.

Q?

Er is een wachtlijst, wat nu?

A.

Je kunt je inschrijven voor de wachtlijst. Mocht er een plekje vrijkomen dan krijg je vanzelf een mailtje en kun je alsnog meedoen aan de les.

Q?

Gezondheid & blessures

A.

Als je specifieke klachten of lichamelijke beperkingen hebt, bespreek ze dan met je docent. Denk aan hoge bloeddruk, nek- en rugklachten, hypermobiliteit. In geval van twijfel: overleg met je huisarts, specialist of therapeut over deelname aan de lessen. Doe het rustig tijdens je menstruatie en vermijd omgekeerde houdingen. Vertel het je docent als je zwanger bent.

Q?

Eigen risico?

A.

Als cursist neem je op eigen verantwoording deel aan de lessen. Het Yoga Huis en de docenten die les geven in Het Yogahuis aanvaardt/aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel van cursisten die hen tijdens de lessen of in verband daarmee, overkomen of voor het zoekraken van eigendommen.

Q?

Wat moet ik meenemen?

A.

In Het Yoga Huis zijn matjes aanwezig als je een proefles komt doen. Als je besluit om door te gaan met de les moet je zelf een matje aanschaffen. Je kunt bij Het Yoga Huis een mat aanschaffen. Voor de eindontspanning is het fijn om iets warms aan te trekken zoals trui en/of sokken zodat je niet afkoelt als je ligt.

Q?

Wat moet ik aan?

A.

Trek kleding aan die niet knelt en waarin je je gemakkelijk kunt bewegen. Een sportbroek en shirt zijn prima. Zorg voor schone kleding en een schoon lichaam. Draag liever geen parfum, dat is beter voor je ademhaling en fijner voor de andere cursisten.Yoga doe je op je bloten voeten, schoenen zijn dus niet nodig.

Q?

Kom op tijd

A.

De studio is ongeveer 10 minuten voor de les open. Je bent dan van harte welkom om je in stilte voor te bereiden op de les. Zorg in ieder geval dat je op tijd bent zodat de les in rust en op tijd kan beginnen.

Q?

Is er een kleedkamer?

A.

Er zijn twee kleine kleedkamers in Het Yoga Huis. Daar kun je schoenen, jassen en tassen achterlaten.
De deur van de studio gaat op slot als iedereen binnen is.

Q?

Eten en drinken

A.

Je kunt beter niet of niet veel eten vlak voor of nadat je yoga hebt gedaan, dat is beter voor de spijsvertering. Drink voor de les of na de les, maar liever niet tijdens de les. Dat verstoort het energetisch proces in je lichaam en leidt af.

Q?

Mobiele telefoons

A.

Schakel je telefoon uit voordat je de les in komt. Respecteer de stilte, dat is ook beter voor je innerlijke rust en die van de andere cursisten.

Q?

Persoonlijke hygiëne

A.

Zorg voor schone kleding en een schoon lichaam. Draag liever geen parfum, dat is beter voor je ademhaling en fijner voor de andere cursisten.

Q?

Ik wil iemand een yogales kado geven. Kan dat?

A.

Leuk idee! Het kan uiteraard. Je kunt een kadobon bij ons in de studio ophalen. Wij zorgen dan dat deze leuk ingepakt is en klaar is om weg te geven.

Een kadobon kost €12,50-

Je kan iemand ook verrassen met de maandkaart “Leer ons kennen”. Je geeft dan 5 yogalessen voor € 25,-

 

Q?

Ik heb een kadobon gekregen, wat nu?

A.

Gefeliciteerd! Met de kadobon kun je gratis een les naar keuze in Het Yoga Huis volgen. Je hebt de keuze uit alle lessen die in het lesrooster staan.  Het is een mooie gelegenheid om kennis te maken met verschillende soorten yoga. Als je een kadobon hebt gekregen maak dan een account aan via het lesrooster van Het Yoga Huis en stuur dan een mail naar jacqueline@hetyogahuis.com. Dan wordt er een les aan je account gekoppeld en kun je zelf de les online inplannen.

Q?

Waarom yoga?

A.

Door yoga te doen word je soepeler, verbetert je conditie en voel je je vitaler. Je hoeft de oefeningen niet perfect uit te voeren of je best te doen in een voor jou onmogelijke houding te komen. Want uiteindelijk telt niet het eindresultaat maar de weg ernaar toe. Dus luister goed naar jezelf. Heb geduld en wees je bewust van je eigen kunnen.
Door yoga te doen geef je jezelf de mogelijk om jezelf beter te leren kennen. Je leert je lichamelijke en mentale grenzen (her)kennen en accepteren en misschien kun je ze na een tijdje wel verleggen. Als je je lichaam beter leert kennen, kun je er ook beter naar luisteren. Je kunt dan ook gemakkelijker in contact blijven met je zelf. Je kunt tijdens een les verschillende emoties ervaren zoals blijdschap, boosheid of verdriet. Laat je er niet door meeslepen maar observeer je emoties en blijf ademen!