Social Deal Actie

Er is weer een nieuwe Social Deal actie van start! Voor mensen die Het Yoga Huis nog niet kennen, zijn er workshops in de aanbieding. Iedere workshop heeft een speciaal thema en bestat uit 4 lessen in 4 weken. Je kunt kiezen uit;

Leer Mediteren, Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Power Yoga, Aplomb Yoga, Yin Yang Yoga en Aandacht voor Adem.

Je boekt via de site van Social Deal.

“Leer Mediteren”

In deze workshop maak je kennis met mediteren en ontdek je dat het niet zo moeilijk is als je misschien denkt. Meditatie en rustige yogaoefeningen wisselen elkaar af. De yoga oefeningen zijn gericht op het ontspannen van het lichaam, de gedachten en de emoties. Door de rust die ontstaat kalmeert en verdiept de ademhaling. Daarnaast doen we oefeningen die ervoor zorgen dat je langere tijd kunt stilzitten. Alle oefeningen zijn een voorbereiding op het zitten in aandacht (mediteren). Tijdens het zitten in aandacht probeer je je gedachten te observeren zonder dat je je er door mee laat voeren. Je hoeft geen ervaring met meditatie of yoga te hebben om mee te doen.

Docente: Jacqueline

Dagen/tijden: maandag 23, 30 sept. en 7 en 14 okt. van 17.30 – 18.30 uur

Lees meer over Yoga & Meditatie.

“Hatha Yoga”

In deze workshop maak je kennis met Hatha Yoga; de meest traditionele yoga die de basis vormt voor alle anderen yogavormen. Het is ooit door monniken ontwikkeld om de organen gezond te houden. De yogahoudingen en ademhalingsoefeningen beïnvloeden ons lichaam én geest positief van binnen uit. Er wordt gewerkt aan spieren en flexibiliteit en het leren schakelen tussen inspanning en ontspanning.

Docente: Bara Plantinga

Dagen/tijden: Zondagochtend 13, 20, 27 oktober en 3 november van 11 tot 12:15 uur

Lees meer over Hatha Yoga.

 

“Vinyasa Yoga”

Deze yogastijl is ideaal voor mensen die een actieve vorm van yoga zoeken. Vinyasa betekent “adem en beweging verbinden”.  In deze lessen worden dus de adem en de yogahoudingen in een vloeiend, actief tempo aan elkaar geregen. Je traint spieren, bouwt conditie op en door de constante focus op de adem kom je tot rust in je hoofd. Vinyasa Yoga wordt ook wel “meditatie in beweging” genoemd. Er worden volop opties aangeboden zodat je houdingen op je eigen niveau kan doen.

Docente: José

Dagen/tijden:  donderdagavond  10,17,24,31 okt. Om 20:30 uur to 21:45 uur

Lees meer over Vinyasa Yoga.

 

“Power Yoga”

Power Vinyasa Yoga is een fysieke en dynamische yogastijl. We oefenen in een pittig tempo en in een continue flow.  Je traint spieren, bouwt conditie op en door de constante focus op de adem, kom je tot rust in je hoofd. In de Power Vinyasa Yoga is er in iedere les aandacht voor  krachtelementen; pittige houdingen zoals ‘planken’ en downward facing dog. En er wordt toegewerkt naar een zogenaamde “key pose”, bijvoorbeeld een hoofdstand of armbalans. De les wordt afgesloten met een ontspanning, een onmisbaar element in de yogabeoefening.

Docente: Lotte

Dagen/tijden:  6-10, 13-10, 20-10 en 27-10  om 11.00 uur tot 12:15 uur (lesduur = 75 min)

Lees meer over Power Yoga.

 

“Aandacht voor Adem”

In deze workshop leer je het verband tussen de adem en het denken want; “Zoals je denkt, zo adem je. Zoals je ademt, zo denk je”.  Het leren werken met de adem heeft veel voordelen. Het leert je te focussen, het verbetert je concentratie en je lichaamsbewustzijn. Het helpt je om het wervelen van het denken te beteugelen. Op fysiek niveau leer je de longinhoud in z’n   geheel te gebruiken waardoor het zuurstofgehalte in het bloed toeneemt; het vitaliseert het hele lichaam. Rustige yoga oefeningen wisselen de ademoefeningen af. We sluiten af de bijeenkomst af met een liggende eindontspanning.

Docente: Rianne

Dagen/tijd: maandagochtend 9-10:15 uur  op 9, 16, 23 en 30 september

Lees meer over Aandacht voor Adem.

 

“Yin Yang Yoga”

In deze workshop maak je kennis met zowel de verstillende, meditatieve (Yin) kracht van yoga als de dynamische, opwekkende kracht (Yang). Dynamische vloeiende bewegingen (yang) worden afgewisseld met verstillende houdingen (yin) die langer worden aangehouden. Je werkt aan opbouw van spierkracht en uithoudingsvermogen, het versoepelen van bindweefsel en gewrichten en loslaten van overbodige spierspanning. Door yoga te doen, ontdek je je grenzen. Er is volop aandacht voor de adem en iedere les eindigt met een eindontspanning.

Docente: Maaike

Dinsdag 10 / 17 / 24  september en 1 oktober van 20.30 – 21.45 uur

Lees meer over deze yogastijl.

“Aplomb Yoga”

Aplomb Yoga, wat is dat? Letterlijk vertaald betekent Aplomb ‘in het lood’, ‘in het midden’. Vertaald naar Yoga betekent dit een uitgelijnde houding en dus een uitgelijnde wervelkolom. Aplomb Yoga helpt je om stabiliteit in je lichaam op te bouwen en van daaruit te ontspannen.
Van nature zijn er spierketens aanwezig in je lichaam, dit zijn diepliggende spieren die zorgen voor stabiliteit. Wanneer je, bij het bewegen vooral je oppervlakkige spieren gebruikt is de kans groot dat de diepe spieren ‘slapende spieren’ zijn geworden en je (onbewust) veel compenseert. Je bent (onbewust) hard aan het werk, doordat je spieren continu ‘op spanning’ staan. Chronische (spier)spanning in je lichaam heeft zijn doorwerking op je algehele welbevinden; het beïnvloedt je ademhaling en je denken en dit heeft weer zijn doorwerking op de (spier)spanning in je lichaam; en zo is de cirkel weer rond.
In deze workshop leer je dus over jouw spierspanningpatronen en word je uitgenodigd om deze patronen los te laten.

Docente: Maaike

Dinsdag 10 / 17 / 24  september en 1 oktober van 19 – 20:15 uur

Lees meer over deze yogastijl.