Het Yoga Huis stopt per 1 januari 2021

Vertel mij meer!

 

Zwangerschapsyoga, met Rianne

Yoga, speciaal voor zwangere vrouwen. Omdat yoga je lichaam sterker en soepeler maakt. En omdat yoga je vertrouwen geeft in je lichaam, in jezelf.

Te volgen vanaf 14 weken zwanger, tot aan je bevalling!

Yogadocente Rianne werkt in de lessen met 3 onderwerpen, iedere maand komt één van deze onderwerpen uitgebreid aan bod. Heb je alle 3 de onderwerpen gevolgd, kun je weer meedoen met de 1e; je kunt dus op ieder moment instappen en je kunt les blijven volgen tot aan je bevalling. Je hoort en leert steeds weer iets nieuws en vindt verdieping in het thema.

De onderwerpen zijn ontspanning, concentratie en kracht. 3 belangrijke thema’s tijdens de zwangerschap én de bevalling.

De les begint met praktische informatie over het onderwerp. Denk bij ontspanning bijvoorbeeld aan wat doe je als je harde buiken hebt, welke houdingen werken ontspannend en welke ademtechnieken zijn er? Bij het onderwerp concentratie leer je bijvoorbeeld hoe je de adem kunt sturen en focus kunt aanbrengen als dat nodig is (weeën). Bij het onderwerp kracht leer je onder meer hoe je de kracht van de adem kan inzetten tijdens de bevalling zonder uitgeput te raken.

Dan volgen de yoga oefeningen. Speciaal gericht op zwangere vrouwen natuurlijk; dus veel aandacht voor houding, adem en contact maken met je kindje. Je leert houdingen die tijdens de zwangerschap verlichting kunnen geven of die je tijdens de bevalling wil aannemen. We oefenen met de adem en je ontdekt hoe deze steeds centraal staat. De beleving van je zwangerschap staat centraal en de lessen dragen bij aan het zo goed mogelijk verlopen van je zwangerschap en bevalling.

Iedere laatste les van de maand is een partner les. Het is super fijn als je partner mee komt (dit mag natuurlijk ook een vriendin/zus zijn, als je situatie daar naar is). Als jij je gesteund voelt, ben je tot bijzondere dingen in staat.

Lesdagen/tijden:

  • 4 zondagen per maand van 10:45-12:00 uur
  • partnerles is op de laatste zondag van de maand (zie voor exacte data het online lesrooster)
  • start zondag 9 augustus

Goed om te weten:

  • In de studio is er plaats voor 8 cursisten. Op deze manier kunnen we de 1,5 meter garanderen.
  • Je kunt de lessen ook Live online meedoen. Klik hier voor meer informatie
  • Komt de dag of het tijdstip van de les(sen) je niet uit? Dat is geen probleem, je kunt met jouw strippenkaart óók de opname van de les(sen) boeken. Klik hier voor meer informatie
  • Breng je eigen mat mee, als je geen yogamat hebt dan mag je er een van ons lenen. Neem wel een handdoek mee
  • bestellen en betalen gaat via Ideal
  • je schrijft je in voor de les, via ons online boekingssysteem

Kosten:

Je volgt de lessen met een strippenkaart. Als je bent uitgerekend/bevallen, dan crediteren we de les-tegoeden van de kaart. We kunnen ook je strippenkaart verlengen, je kunt dan de strippen op een later moment volgen bij een les naar jouw keuze . Je kunt de zwangerschapsyoga ook met losse lessen volgen. Klik hier voor meer informatie over de strippenkaarten/losse lessen.

Boek Nu

Vergoeding zorgverzekeraars:

Informeer bij jouw verzekeraar; sommige zorgverzekeraars vergoeden volledig of gedeeltelijk, afhankelijk van je (aanvullende) verzekering. De factuur die je hiervoor nodig hebt, kun je zelf gemakkelijk uitprinten via je account in momoyoga (klik op een product dat je gekocht hebt en scroll naar ‘factuurnummer/download factuur’).