5-weekse Yoga-training voor een gezonde rug en nek – de basis

Heb je regelmatig pijn in je rug, nek of schouders? Of voelt dit gebied stijf aan? En wil je leren hoe je je rug meer kunt ontspannen en soepeler kunt maken met behulp van yoga? Dan is deze training een aanrader!

Onder professionele begeleiding van yogadocente Maaike leer je in 5 opbouwende lessen hoe je je houding kunt verbeteren. Je leert je diepliggende spieren te gebruiken door kleine effectieve oefeningen. Diepliggende spieren zorgen voor stabiliteit in je lichaam. Doordat je meer stabiliteit gaat ervaren, zul je merken dat je meer spierspanning kunt gaan loslaten waardoor je meer ontspanning zult gaan ervaren.

Inhoud training

Chronische (spier)spanning in je lichaam heeft zijn doorwerking op je algehele welbevinden; het beïnvloedt je ademhaling en je denken en dit heeft weer zijn doorwerking op de (spier)spanning in je lichaam; en zo is de cirkel weer rond. Met deze training krijg je inzicht in je eigen spanningspatronen en word je uitgenodigd om deze patronen te doorbreken.

In de training is er aandacht voor:

 • het loslaten van mentale spanning
 • activeren van de van nature aanwezige spierketens in je lichaam
 • mobiliseren van de rug en de nek
 • lichaamshouding
 • ademhaling
 • bewust voelen wat er in je lichaam gebeurt, waardoor je lichaamsbewustzijn zal toenemen

Voor wie

De 5-weekse training is ontworpen voor mensen die last hebben van (langdurige) rugklachten en die al van alles gedaan hebben om van deze klachten af te komen zonder voldoende resultaat. Ben je nieuwsgierig naar jezelf en wil je op onderzoek uit? Dan past deze training goed bij jou!

Goed om te weten

 • In de studio is er plaats voor 8 cursisten. Op deze manier kunnen we de 1,5 meter garanderen.
 • Wil je deze training liever volgen op een door jou gekozen moment? Dat kan ook, je ontvangt de opnamen van de vorige training. De training blijft 6 weken tot je beschikking, en je houdt gedurende deze 6 weken persoonlijk contact met de docent.
  Neem contact op met Maaike voor meer informatie: maaike@hetyogahuis.com
 • Neem je eigen mat en kussen(s) mee / kom je voor het eerst? Dan mag je een yoga-mat lenen, neem wel een handdoek mee
 • bestellen en betalen gaat via Ideal
 • je schrijft je in, via ons online boekingssysteem
 • Je ontvangt vóór aanvang van de training een intake-formulier
 • De kosten van de training bedragen € 65,- (inclusief btw)
 • Data lessen 3 / 10 / 17 / 24 september en 1 oktober
 • Lesdag donderdagavond: 19.00 – 20.30 uur
 • Ná iedere les ontvang je de link naar de opgenomen les. Deze link blijft de week ná de les tot je beschikking, zodat je de oefeningen nog eens kunt doen.
 • Wanneer de training is afgerond is er nog een contactmoment
 • De training gaat door bij minimaal 5 deelnemers

Vragen?

Wil je graag nog wat meer informatie over de training? Dat kan, neem dan contact op met Maaike via de mail: maaike@hetyogahuis.com

Boek nu!


Wat vinden anderen van deze training

Caroline:’Het zijn voor mij heel waardevolle lessen waar veel informatie en voelen in zit. Een verdieping van mijn yoga tot nu toe. Bedankt voor je lessen tot nu toe. Je legt goed uit wat we moeten doen en geeft aandacht aan de details. Juist die maken een beweging anders. Ik ben er heel blij mee!’

Marjolein:’Ik kan het bijna niet geloven dat ik nu, na 14 maanden pijn, zo af en toe een dag geen pijn heb! Ik wilde je nog even laten weten dat de les van afgelopen donderdag heel erg fijn was. Dank je wel daarvoor. En jawel, ik heb nog steeds bijna geen pijn meer in mijn rug! Al met al ben ik dus meer dan blij met deze serie! Er is dus echt verbetering mogelijk! Ik denk dat ik me voor de vervolgtraining ook ga opgeven. Het sluit mooi aan bij mijn behoefte om op de diepere laag nog wat inzichten en oefeningen te krijgen’.

Rachel: ‘De toelichting maakt me bewuster van de impact van de oefeningen. En ook tijdens het uitvoeren van de oefeningen, kan ik meer gericht spieren ontspannen of juist aanspannen. Ik heb de laatste weken dan ook minder last van mijn rug’.

Annemarie:’De afgelopen lessen hebben me veel gebracht. Ook fijn dat je uitleg geeft aan het begin van de les. Ik vind de online lessen met de mogelijkheid om de lessen nog eens te volgen in mijn eigen tijd echt heel fijn’.

Ingrid: ‘Ik heb de training als heel fijn ervaren! Ik ben me veel meer bewust van de onderlinge samenhang van spierketens en wat voor positieve of negatieve invloed dat kan hebben. Dat een juiste (zit)houding erg belangrijk is en hoe je daar komt.  De cursus had een goede opbouw (van beneden naar boven) en de lessen waren evenwichtig.  Er waren hele verrassende houdingen bij. Soms heel klein en dan denk je dat dat niet veel doet maar het heeft echt effect. Ik heb in iedere lesweek de les herhaald om het meer eigen te maken. Ik heb een gevoel dat ik door deze cursus beter weet hoe en waar ik spanning kan toelaten of loslaten’.

Stephanie: ‘Het heeft mijn verwachtingen overtroffen! Vele oefeningen waren nieuw voor mij en het heeft me een andere kijk gegeven over mijn lichaam. Na de training, merkte ik ook dat ik veel meer spanning kon loslaten. De docent heeft helemaal voldaan aan mijn verwachtingen 🙂 De introducties voor de lessen waren altijd duidelijk en interessant. De oefeningen werden tijdens de les ook zo goed uitgelegd zodat ik me kon richten op de oefening’.


Over de docent

“Door een acute hernia, een operatie en maandenlange behandelingen door een fysiotherapeut, die op den duur niet meer bijdroegen aan een goed herstel, vond ik dat het zo niet langer meer kon. Met een behoorlijke gereserveerdheid ben ik begonnen met yoga, dit is nu zo’n 10 jaar geleden. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet gelijk enthousiast was. Ik ging altijd knallend door het leven, het gaspedaal was áltijd ingedrukt. Naast mijn drukke baan rende ik op de zondagen als een idioot met een boomstam op mijn schouder en duwde traktor-banden omver tijdens de pittige bootcamp-lessen die ik volgde. De yogalessen waren compleet het tegenovergestelde van hoe ik mijn leven leidde. Ik weet nog goed, dat ik met mezelf afsprak om yoga een kans te geven en besloot een lesblok van 10 lessen te volgen. Er volgden nog heel veel lesblokken daarna.

In 2015 ben ik begonnen aan de yogadocenten-opleiding  Amitabha, door Maartje van Hooft, een 4 jarige opleiding Yoga & Aplomb. In 2019 heb ik de opleiding met een diploma afgerond, deze 4 jaren hebben mijn leven enorm verrijkt.

Yoga is voor mij, bewegen vanuit ontspanning zonder te hoeven ‘duwen en trekken’ om in een houding te komen; je lichaam de tijd geven om zich te ‘zetten’. Yoga is geen kunstje, het is voelen, met open aandacht aanwezig blijven en meebewegen met wat er is.  Ik wil mijn cursisten laten voelen dat je geen ingewikkelde yoga-houdingen hoeft te doen om een grote impact op lichaam en geest te ervaren”.

Ik had niet kunnen bedenken dat yoga me zo dicht bij mezelf zou brengen, wat overigens niet altijd een feestje is, kan ik je zeggen. Het maakt me wel ontzettend nieuwsgierig en ik ben er dankbaar voor dat ik ‘iets’ heb gevonden waarvan ik niet wist dat ik het zocht. Ik hoop dat ik de nieuwsgierigheid altijd zal blijven houden, er is nog zoveel te ervaren en te leren.