Het Yoga Huis stopt per 1 januari 2021

Vertel mij meer!

 

Yin Yoga

Yogastijl: Yin Yoga
Niveau (fysiek): beginners, gevorderden
Voor wie: voor mensen die een rustige meditatieve vorm van yoga zoeken
Lesdagen: zie rooster
Docente: Julie en  Jacqueline

Yin Yoga is een rustige meditatieve vorm van yoga. Het ont-stresst, geeft souplesse en je maakt meer ruimte in je hoofd en lichaam. Bij Yin Yoga blijf je langere tijd in een houding; 1 tot 5 minuten. En dat is meteen het grootste verschil met alle andere yoga-stijlen.


Ervaar de zachte kracht van Yin Yoga

De yin-houdingen zorgen voor een zachte strekking die door werkt in de diepe lagen van je lichaam. Dit zorgt ervoor dat blokkades verdwijnen, energie (weer) gaat stromen, dat je lekkerder in je vel komt te zitten en dat je ontspant op een diep niveau. De naam Yin yoga komt van het oosterse Yin/Yang principe. Yin staat voor vertraging en stilstand. Yang staat voor beweging en activiteit. De meeste dingen die we doen in het dagelijkse leven zijn meer yang dan yin. Ook sporten is merendeel Yang. Yang bezigheden maken de spieren krachtig, vaak kort en soepel. Naast het Yang deel in het leven en het sporten, geeft een Yin yoga les een goede balans.

Yin Yoga is een  yogavorm die geschikt is voor iedereen. Dus ook als je nog geen ervaring hebt met yoga ben je van harte welkom om te ervaren wat Yin Yoga is.

Het gaat bij deze vorm van yoga niet om de kracht van de spieren, maar om de lengte en gezondheid van de bindweefsel structuren, gewrichten, kapsels en pezen in ons lichaam. Dit zijn traag veranderende weefsels die alleen door lange tijd en een constante belasting (geen overbelasting) kunnen veranderen. Trage weefsels vragen om een trage aanpak. Door een houding lang aan te houden, 1 tot 5 minuten, geven we deze weefsels precies wat ze nodig hebben om zich te verbeteren. Daarnaast worden er in de gewrichten stoffen (onderandere hyaluronic acid) aangemaakt die er voor zorgen dat er in het gewricht genoeg vocht wordt vastgehouden. Hoe beter de vochthuishouding van de gewrichten hoe sneller ze herstellen en hoe gezonder de gewrichten blijven. Door tevens de volle aandacht naar het lichaamsdeel te brengen dat om aandacht vraagt, help je het lichaam om het zelfgenezende vermogen aan te zetten op die plek.

Spieren zijn snel veranderend en deze worden in de yin yoga dan ook zo veel mogelijk los gelaten en ontspannen. Door de houdingen en ontspanning worden de spierketens op rustige wijze opgerekt. Omdat er niet verder gegaan word dan de grensplek, kan yin yoga ook worden gedaan bij lichamelijk klachten en blessures. De grensplek is de plek waar het net niet prettig voelt maar geen pijn doet. Blessures en lichamelijk klachten als bijvoorbeeld artritis, reuma, pijnlijke gewrichten kunnen met Yin yoga verbeteren.

Goed om te weten

  • In de studio is er plaats voor 8 cursisten. Op deze manier kunnen we de 1,5 meter garanderen.
  • Je kunt de lessen ook Live online meedoen. Klik hier voor meer informatie
  • Komt de dag of het tijdstip van de les(sen) je niet uit? Dat is geen probleem, je kunt met jouw strippenkaart óók de opname van de les(sen) boeken. Klik hier voor meer informatie
  • Neem je eigen mat en kussen(s) mee / kom je voor het eerst? Dan mag je een yoga-mat lenen, neem wel een handdoek mee
  • bestellen en betalen gaat via Ideal
  • je schrijft je in voor de les, via ons online boekingssysteem

Boek nu!

 

Bekijk een impressiefilmpje: