Leer ons kennen! Probeer 5 lessen voor 25 euro

Ja, dat wil ik!

Mindfulness training (8 bijeenkomsten)

Uniek in Het Yoga Huis in Doetinchem; een mindfulness training van 8 bijeenkomsten (als geheel te volgen), op basis van ‘dana’ (een vrije gift).

Mindfulness betekent: “met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu, zonder daar een oordeel over te hebben.” Bij onplezierige gedachten of gevoelens hebben we vaak de neiging deze af te keuren of te onderdrukken. Mindfulness leert je om een meer accepterende houding aan te nemen ten aanzien van je gedachten, gevoelens en emoties. De training leert je bewuster stil te staan bij je ervaring van het hier en nu en deze niet te veroordelen. Op deze manier kan er ruimte ontstaan voor het maken van andere keuzes. Hierdoor kun je effectiever omgaan met stress en de wisselvalligheden van het leven. Cursisten die deel hebben genomen aan de cursus beschrijven dat ze meer energie hebben, beter slapen, minder last hebben van stress, zich beter kunnen concentreren en meer zelfcompassie en zelfvertrouwen hebben.

de Trainer: De training wordt gegeven door Justin Ratelband , vader, mindfulness trainer en actief in het bedrijfsleven. 

Wanneer: woensdag van 16:30-18:30 uur op  9, 16, 30 oktober en 30, 20 en 27 november en 4 en 12 december 2019.

Kosten: dana / vrije gift (de trainer geeft de lessen belangeloos en de vrije gift komt ten goede aan Het Yoga Huis).

Meer over de trainer:

“Ik ben onderscheidend omdat ik sensitief ben en veel kennis en ervaring heb opgedaan door veel te oefenen zowel zakelijk als privé. Daarnaast heb ik mindfulness geïntegreerd in mijn leven als directeur, vader, piloot en snuffelend aan het zijn van boeddhist wat een bijzondere combinatie is. Vanaf mijn zestiende levensjaar verdiep ik me al in persoonlijke ontwikkeling en heb in deze zoektocht reeds veel kennis van verschillende benaderingen opgedaan. Uit ervaring weet ik wat werkt maar ook waar valkuilen zitten. Ik spreek de taal van veel mensen en kan daardoor de aansluiting vinden. Dit helpt in het contact waardoor mensen met me willen werken.

Ik heb mijn opleiding tot categorie 1 trainer gevolgd aan het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness. Dit is een post academische opleiding die mij in staat heeft gesteld het programma te doorzien waardoor ik met de materie kan spelen. Hierdoor kan ik het programma (Mindful Based Stress Reductie) aan laten sluiten op de doelgroep. Daarnaast heeft deze opleiding me een kijk gegeven op het brede spectrum waarop je mindfulness kunt toepassen. Tevens kan ik de training plaatsten binnen de Bhoeddhistische Psychologie. Mijn keuze voor deze opleiding is ook mede bepaald doordat Bhoeddhistiche Psychologie hier onderdeel van was.  Na mijn opleiding volg ik nog steeds actief 5 of 7 daagse retraites en met regelmaat nascholingen.”