Asana’s in Aplomb, met Maaike

Iedere woensdagochtend van 09.00 – 10.15 uur

Yoga houdingen, ook wel Asana’s genoemd, zorgen voor een betere energiedoorstroming. Zo laten bijvoorbeeld  de houdingen waarin je voorover buigt de energie dalen en laten de houdingen waarin je achterover buigt de energie door de wervelkolom omhoog bewegen.

Asana’s helpen je bij het opbouwen van een goede houding, het maakt je lichaam sterk en je ontwikkelt een goede focus. Door de uitvoering van de Asana’s zal de souplesse van je bindweefsel verbeteren en zal de adem vrijer kunnen bewegen.

Bij Asana’s in Aplomb worden alle houdingen uitgevoerd met een uitgelijnd bekken, dus geen draaiingen en scheefstand in het bekken. Het bekken staat centraal, níet een voorgeschreven voetpositie. Omdat iedereen zijn/haar eigen lichaamsbouw heeft, zal de voetpositie in de staande houdingen voor iedereen weer anders zijn.

In iedere les werken we naar een Asana toe, we zullen vooroefeningen doen om ons lichaam voor te bereiden op de Asana. We maken gebruik van props om een zo goed mogelijk uitgelijnde wervelkolom en uitgelijnd bekken te realiseren.

De lessen zijn interactief, we gaan samen oefenen.  Na het oefenen doen we een zachte flow, waarin de ‘behandelde’ Asana weer voorkomt. Iedere les wordt afgesloten met een eindontspanning of een meditatie.

Goed om te weten

  • Deze lessen zijn alléén fysiek in de studio te volgen
  • Er is plaats voor 8 cursisten
  • neem je eigen mat en kussen(s) mee / kom je voor het eerst? Dan mag je een yogamat lenen, neem wel een handdoek mee
  • je boekt deze les met een losse les of strippenkaart
  • boeken gaat via ons online boekingssysteem

Boek nu!