Leer ons kennen! Probeer 5 lessen voor 25 euro

Ja, dat wil ik!

Hatha Yoga – Sivananda stijl

Yogastijl: Hatha Yoga (Sivananda Stijl)

Niveau (fysiek): beginners, gevorderden

Voor wie: balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk vindt, lichaamsbewustzijn wil vergroten

Lesdagen: zie rooster

Docente: Bara

Hatha Yoga is de meest traditionele soort yoga die de basis vormt voor alle anderen yogavormen. Er zijn  verschillende stromingen, onder andere Sivananda Hatha Yoga en Saswitha Hatha Yoga). Het is ooit door monniken ontwikkeld om de organen gezond te houden. In Het Yoga Huis wordt Sivananda Hatha Yoga gegeven vanuit de traditie verpakt in een modern jasje. De yogahoudingen en ademhalingsoefeningen beïnvloeden ons lichaam positief van binnen uit. Er wordt ook goed gewerkt aan je spieren en flexibiliteit.

Je hebt twee opties:

Gentle Hatha Yoga (donderdag om 17:15 uur)

Kom je net van je werk af of wil je gewoon komen ontspannen na een drukke dag? Je hoofd zit dan misschien helemaal vol en je wilt je avond relaxed beginnen? Dan is de Gentle Hatha Yoga iets voor jou! De les begint altijd met zachte ademhalingsoefeningen die je helpen om weer tot jezelf te komen. Vervolgens een paar langzame rondjes zonnegroet om op te warmen en dan is jouw lichaam klaar voor de yogahoudingen. Bij Gentle Hatha gaan we wat zachtere en rustigere houdingen doen. Aan het eind van de les kan je ook genieten van een net iets langere eindontspanning.

Hatha Yoga (donderdag om 19 uur)

Als je de good old yoga practice nodig hebt, dan kom je naar de Hatha Yoga les. Wij gaan de traditionele ademhalingsoefeningen (pranayam) leren en verschillende yogahoudingen doen, zowel die eenvoudige als die wat uitdagender. In de Hatha Yoga lessen zal je dan onder andere de cobrahouding (bhujangasan), de boomhouding (vrikshasan) of de hoofdstand (shirshasan) leren doen. Samen met een heerlijke eindontspanning van een kwartiertje kom je zowel lichamelijk als geestelijk weer in balans. Zowel ontspannend als uitdagend dus!

Reserveren