Het Yoga Huis stopt per 1 januari 2021

Vertel mij meer!

 

Aplomb Yoga

Yogastijl: Aplomb Yoga

Niveau (fysiek): beginners, gevorderden

Voor wie: wil leren ontspannen vanuit stabiliteit

Lesdagen: zie rooster

Docente: Maaike

Letterlijk vertaald betekent Aplomb ‘in het lood’, ‘in het midden’. Vertaald naar Aplomb Yoga betekent dit een uitgelijnde houding en dus een uitgelijnde wervelkolom. Aplomb Yoga is ontwikkeld door Maartje van Hooft en is een methode die je helpt om stabiliteit in je lichaam op te bouwen en van daaruit te ontspannen.

Bewust worden van spanningspatronen

Van nature zijn er spierketens aanwezig in je lichaam, dit zijn diepliggende spieren die zorgen voor stabiliteit. Wanneer je, bij het bewegen vooral je oppervlakkige spieren gebruikt is de kans groot dat de diepe spieren ‘slapende spieren’ zijn geworden en je (onbewust) veel compenseert. Je bent (onbewust) hard aan het werk, doordat je spieren continu ‘op spanning’ staan; dit merk je door bijvoorbeeld pijnlijke schouders, last van je (onder)rug en pijn in je nek.

Chronische (spier)spanning in je lichaam heeft zijn doorwerking op je algehele welbevinden; het beïnvloedt je ademhaling en je denken en dit heeft weer zijn doorwerking op de (spier)spanning in je lichaam; en zo is de cirkel weer rond. Met Aplomb Yoga krijg je inzicht in je eigen spanningspatronen en word je uitgenodigd om deze patronen los te laten.

De les is toegankelijk voor iedereen; een flow van actieve en rustige bewegingen; liggend, zittend en staand waarbij er veel aandacht is voor het bewust voelen wat er in je lichaam gebeurt. Elke les wordt afgesloten met een eindontspanning. Na een les Aplomb Yoga voel je je uitgerust, zowel in je hoofd als in je lijf.

Goed om te weten

  • In de studio is er plaats voor 8 cursisten. Op deze manier kunnen we de 1,5 meter garanderen.
  • Je kunt de lessen ook Live online meedoen. Klik hier voor meer informatie
  • Komt de dag of het tijdstip van de les(sen) je niet uit? Dat is geen probleem, je kunt met jouw strippenkaart óók de opname van de les(sen) boeken. Klik hier voor meer informatie
  • Neem je eigen mat en kussen(s) mee / kom je voor het eerst? Dan mag je een yoga-mat lenen, neem wel een handdoek mee
  • bestellen en betalen gaat via Ideal
  • je schrijft je in voor de les, via ons online boekingssysteem

Boek nu!