5-weekse Yogatraining | voor een gezonde rug en nek – de verdieping

Deze verdiepende 5-weekse yogatraining sluit goed aan op de Basis Yogatraining die je eerder hebt gevolgd. Ben je nieuwsgierig geworden naar jezelf en wil je verder op onderzoek uit? Dan past deze training goed bij jou! Yogadocent en ervaringsdeskundige Maaike neemt je mee in een reis door je lichaam van binnenuit.

In deze verdiepende 5-weekse yogatraining ga je uit je hoofd en in je lijf. We hebben aangeleerd dat de wijsheid in ons hoofd zit en hebben daardoor de verbinding met ons lichaam geleidelijk steeds meer verloren. Signalen zoals rug- en nekklachten worden vaak aan de kant geschoven omdat ze een  belemmering voor ons zijn om door te kunnen gaan. We hebben geleerd dat klachten aan ons bewegingsapparaat opgelost moeten worden en het liefst zo snel mogelijk. We laten er van alles aan doen, van buitenaf; we nemen pijnstilling, we laten spuiten zetten, we laten ons masseren. Deze ‘oplossingen’ werken prima, ze geven verlichting voor een bepaalde tijd. Waarschijnlijk komen de klachten telkens weer terug. Ze komen terug en vragen om jouw aandacht, jouw liefdevolle aandacht van binnenuit. Dit is het moment om goed voor jezelf te gaan zorgen en je lichaam de aandacht en de liefde te geven die het verdient.

Inhoud training

Daar waar de Basis Yogatraining meer gericht is op het fysieke en praktische aspect van rug-en nekklachten is de verdiepende training meer gericht op het emotionele en energetische deel.

De reacties van je lichaam op stress en emotionele gebeurtenissen gaan gepaard met een enorme hoeveelheid energie. Ons bewuste brein is heel goed in het wegdrukken van dingen die we liever niet zouden willen voelen, of die niet gepast zijn. Wanneer vrijgekomen energie niet de ruimte krijgt om te ontladen, kan het vast blijven zitten in ons onbewuste systeem en kan het daar voor problemen gaan zorgen. In deze training krijg je uitleg over de gelaagdheid van ons zenuwstelsel en ons brein zodat je wat meer inzicht krijgt in de stressreacties van je lichaam.

In de training is er aandacht voor:

 • yoga-oefeningen volgens de Aplomb methode
 • het loslaten van mentale spanning
 • inzicht in de stressreacties van je lichaam
 • het ontladen van (over)prikkeling
 • ontspanningsoefeningen volgens de Methode van Van Dixhoorn
 • autogene training
 • adem en ademruimtes volgens de Methode van Ilse Middendorf
 • bewust voelen wat er in je lichaam gebeurt, waardoor je lichaamsbewustzijn zal toenemen
 • hartcoherentie

Voor wie

De 5-weekse training is ontworpen voor mensen die last hebben van (langdurige) rug-en nekklachten en voor mensen die veel spanning ervaren in hun lichaam. Heb jij al van alles gedaan om van deze klachten af te komen zonder voldoende resultaat? Ben je nieuwsgierig naar jezelf en wil je de verdieping in? Dan past deze training goed bij jou!

Goed om te weten

 • In de studio is er plaats voor 7 cursisten. Op deze manier kunnen we de 1,5 meter garanderen.
 • Je kunt de lessen ook Live online meedoen. Klik hier voor meer informatie
 • Komt de dag of het tijdstip van de les(sen) je niet uit? Dat is geen probleem, je kun óók de opname van de les(sen) boeken. Klik hier voor meer informatie
 • Neem je eigen mat en kussen(s) mee / kom je voor het eerst? Dan mag je een yoga-mat lenen, neem wel een handdoek mee
 • bestellen en betalen gaat via Ideal
 • je schrijft je in, via ons online boekingssysteem
 • De kosten van de training bedragen € 65,- (inclusief btw)
 • Data lessen 3 / 10 / 17 / 24 september en 1 oktober
 • Lesdag donderdagavond: 19.00 – 20.30 uur
 • Ná iedere les ontvang je de link naar de opgenomen les. Deze link blijft de week ná de les tot je beschikking, zodat je de oefeningen nog eens kunt doen.
 • Wanneer de training is afgerond is er nog een contactmoment
 • De training gaat door bij minimaal 5 deelnemers

Online Platform

Wanneer je de lessen online volgt zul je de App ZOOM moeten downloaden op je je computer, tablet of telefoon. Via de mail ontvang je de link, een meeting ID en een wachtwoord waarmee je kunt inloggen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de Yoga-training? Klik dan op deze link

Vragen?

Wil je graag nog wat meer informatie over de training? Dat kan, neem dan contact op met Maaike via de mail: maaike@hetyogahuis.com

Bestel nu!

Over de docent

“Door een acute hernia, een operatie en maandenlange behandelingen door een fysiotherapeut, die op den duur niet meer bijdroegen aan een goed herstel, vond ik dat het zo niet langer meer kon. Met een behoorlijke gereserveerdheid ben ik begonnen met yoga, dit is nu zo’n 10 jaar geleden. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet gelijk enthousiast was. Ik ging altijd knallend door het leven, het gaspedaal was áltijd ingedrukt. Naast mijn drukke baan rende ik op de zondagen als een idioot met een boomstam op mijn schouder en duwde traktor-banden omver tijdens de pittige bootcamp-lessen die ik volgde. De yogalessen waren compleet het tegenovergestelde van hoe ik mijn leven leidde. Ik weet nog goed, dat ik met mezelf afsprak om yoga een kans te geven en besloot een lesblok van 10 lessen te volgen. Er volgden nog heel veel lesblokken daarna.

In 2015 ben ik begonnen aan de yogadocenten-opleiding  Amitabha, door Maartje van Hooft, een 4 jarige opleiding Yoga & Aplomb. In 2019 heb ik de opleiding met een diploma afgerond, deze 4 jaren hebben mijn leven enorm verrijkt.

Yoga is voor mij, bewegen vanuit ontspanning zonder te hoeven ‘duwen en trekken’ om in een houding te komen; je lichaam de tijd geven om zich te ‘zetten’. Yoga is geen kunstje, het is voelen, met open aandacht aanwezig blijven en meebewegen met wat er is.  Ik wil mijn cursisten laten voelen dat je geen ingewikkelde yoga-houdingen hoeft te doen om een grote impact op lichaam en geest te ervaren”.

Ik had niet kunnen bedenken dat yoga me zo dicht bij mezelf zou brengen, wat overigens niet altijd een feestje is, kan ik je zeggen. Het maakt me wel ontzettend nieuwsgierig en ik ben er dankbaar voor dat ik ‘iets’ heb gevonden waarvan ik niet wist dat ik het zocht. Ik hoop dat ik de nieuwsgierigheid altijd zal blijven houden, er is nog zoveel te ervaren en te leren.